Cămașa, Garderoba

Cămașa cu mânecă scurtă

Există un curent de opinie care consideră cămașa cu mânecă scurtă ca fiind nepotrivită în garderoba unui bărbat cu bun gust. Nu port cămăși cu mânecă scurtă, dar nici nu sunt de acord cu această catalogare. Dacă privesc însă purtătorul obișnuit de cămașă cu mânecă scurtă, ajung să înțeleg motivele: acesta optează pentru o cămașă largă, cu mâneci și mai largi, completată cu cravată. Da, dacă ai de gând să o porți așa, atunci trebuie să recunosc că este de prost gust! Acesta este un caz clar de „Așa nu!”:

Dacă însă îți place acest articol vestimentar și vrei să-l porți corect, trebuie să știi că:

O cămașă cu mânecă scurtă va arăta bine doar dacă este croită cât mai aproape de corp, în special în zona mânecilor. În cazul ideal ar trebui să poți introduce doar câteva degete între cămașa și braț. Aici este și principalul dezavantaj al acestei cămăși: este foarte greu de găsit o cămașă potrivită constituției noastre, mai ales că opțiunile din comerț nu ajută foarte mult.

Mâneca trebuie să ajungă până undeva după mijlocul bicepșilor. Cu cât mai scurtă cu atât cămașa se pretează mai mult unei ținute foarte relaxate.

Nu purta acest tip de cămașă în cadru formal; aici singura opțiune este cămașa cu mânecă lungă. Cadru formal este și nunta, unde aceste cămăși fac furori; din respect pentru miri, optează pentru o cămașă elegantă cu mâneci lungi.

Nu purta cravată sau papion la cămașă cu mânecă scurtă. Efectul nu este unul dintre cele mai plăcute. În plus, dacă suporți căldura încheiat la gât, nu văd de ce nu ai suporta și mânecile lungi.

Cum spuneam la începutul articolului, eu nu port cămăși cu mânecă scurtă. Prefer o cămașă cu mânecă lungă căreia, după caz, îi pot rula mânecile. Iar dacă mediul este unul informal, un tricou polo este mult mai interesant decât o cămașă cu mânecă scurtă. Alegerea este a ta.

Pe același subiect

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *