Te-ar putea interesa:
Prima pagină / Garderoba / Blugi și pantofi

Blugi și pantofi

Hai, repede: o introducere scurtă, că apoi am mai multe fotografii edificatoare pe marginea subiectului! Prefer să vă învăț prin puterea exemplului astăzi. Subiectul: se pot purta blugii cu pantofi (și să arate și bine)?

Pe scurt: blugii au rădăcini (puternice) în zona informală a vestimentației, în timp ce pantofii sunt reprezentanți de seamă ai celei formale. Astfel de combinații (formal – informal) se realizează (și aici sunt ușor subiectiv) prin alegerea unor elemente cât mai apropiate de linia de demarcație dintre cele două zone. Ați auzit, purtători de papion la pantaloni scurți / blugi rupți / tricou?

Mai departe: blugii “serioși” sunt cei fără ștersături, tăieturi sau cusături în culori contrastante. Iar pantofii scapă de “morga” lor caracteristică dacă se îndepărtează puțin de zona de vârf a eleganței masculine (varianta neagră, din piele netedă, fără perforații sau ornamente și cu talpă subțire de piele).

Pornim de la exemplul clasic de “așa nu”. Blugii tociți de la purtarea zilnică au (uneori) farmec. Însă toceala aceea aplicată în fabrică nu păcălește pe nimeni și nu arată deloc bine. Văd des astfel de perechi de blugi purtate cu pantofi negri, simpli, cu talpă subțire.

Blugi si pantofi (2)

Pantofii sunt prea eleganți, blugii sunt buni de aruncat. De ce nu o pereche de blugi bleumarin, simpli, uni, și o pereche de pantofi brogue?

Blugi si pantofi (1)

O pereche de pantofi maro se integrează mai ușor într-o ținută informală. Cu atât mai mult dacă sunt din piele cu aspect marmorat:

Blugi si pantofi (4)

Pielea întoarsă este o altă opțiune foarte bună:

Blugi si pantofi (9)

Ideea e ca pantoful să aibă cel puțin un element care să-l delimiteze de pantofii clasici de ceremonie. Fie că au vârful despicat

Blugi si pantofi (7)

… model brogue

Blugi si pantofi (5)

Blugi si pantofi (6)

captoe

Blugi si pantofi (8)

… sau, pentru îndrăzneți, ciucurași.

Blugi si pantofi (3)

Și încă un lucru: pantofii, indiferent cu ce sunt purtați, trebuie să fie de bun gust și, mai ales, îngrijiți.

 

Vezi și

Un costum și o porție de sarmale

Nu există site sau revistă de stil masculin care să nu trateze, cel puțin o …

5 Comentarii

  1. Foarte importanta puterea exemplului si modul in care ai prezentat variantele( agatate cu carlige)!
    In mare, un articol util…

  2. Prima poza cu blugii si pantofii ,e model de “asa nu”?

  3. Ce inseamna “uni” ?Referitor la prima poza, nu o recomanzi din cauza pantofilor,că-s simplii ?.Am o pereche de pantofi ca cei din prima poza, vreau să-i port cu niste blugi simpli de culoare albastru inchis.Dă-mi un sfat te rog.

    • Alege o pereche de blugi fără acele ștersături inestetice și o pereche de pantofi brogue maro. Pantofii negri din poză se potrivesc doar la costum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *