Pantofii cu vârful despicat

Îmi plac introducerile lungi și abaterile dese de la subiect. Totuși, când scriu articole pentru site, încerc să fiu succint pentru a nu plictisi pe nimeni. Sunt, însă, zile (iar asta e una dintre ele), când nu rezist tentației de a divaga. Așa că:

Multora ne place să atragem atenția asupra noastră, să nu trecem neobservați în cele mai diverse situații. Ce ne deosebește este modul cum încercăm să atragem atenția asupra noastră. În tușe groase, putem defini două tipologii:

  • MODUL AGRESIV

    vorbit tare, râs gălăgios și cu poftă, gesticulat intens, dans zbănțuit. Acest mod de a ieși în evidență are la bază sintagma „nu există publicitate negativă”. Avantajul: șanse uriașe de a ne atinge scopul propus (de a fi observați). Dezavantajul: atenția pe care o primim are, uneori, conotații negative;

  • MODUL MOLCOM

    discreție, încercând să punctezi prin calitatea discuției, nu prin cantitate. Avantajul: de multe ori, părerea celor care ne observă este una pozitivă. Dezavantaj: deseori nu ne vom atinge scopul (adică nu își vor aminti de noi).

Deși sunt părtinitor și, recunosc, sunt de multe ori adeptul celei de-a doua metode, recunosc că ambele sunt aplicabile și că nu există corect sau incorect.

Modul în care ne raportăm la aceste două metode se reflectă și în modul în care ne îmbrăcăm. Cercetătorii britanici (sau americani, după preferințe) au dovedit că subiecții din prima categorie vor alege de multe ori combinații îndrăznețe de haine, culori tari și elemente vestimentare neobișnuite. Cei din a doua categorie preferă elementele clasice și culorile subtile. Aparținând celei de-a doua categorii, să nu vă surprindă că pe gent.ro voi manifesta deseori o reticență față de orice formă de stil prea îndrăzneață și că voi recomanda culori și combinații temperate. Am avut și eu o perioadă în care o pereche de ciorapi intens colorați sau o jachetă de blugi pe sub sacou mi se păreau a fi elemente interesante, dar astăzi consider că nu mă reprezintă. Dacă vreau să ies în evidență o voi face într-un mod subtil: voi purta, de exemplu, o pereche de pantaloni cu pliuri, o vestă sau, ca să ajung la tema de astăzi, pantofi cu vârful despicat. Acești pantofi sunt rari, interesanți, dar nu întotdeauna adecvați.

De ce rar?

Nu că aș sta toată ziua cu privirea în pământ, dar observ extrem de rar acest tip de pantof în București. Cauza principală este lipsa informațiilor: găsesc foarte puține articole despre pantofii cu vârf despicat. Puținele informații le vei găsi căutând după denumirea englezească „split toe shoes”.

De ce interesant?

Adaugă un element deosebit formei pantofului. Acesta e tipul de artificiu cu care îmi place să ies în evidență: deosebit, subtil și, poate, nu pe gustul tuturor (sunt câteva voci care nu simpatizează acest tip de pantof).

De ce nu e întotdeauna oportună purtarea lor?

Pentru că, dacă ne apropiem mult de zona formală, acești pantofi nu își mai au locul. Voi prefera mereu alte modele de pantofi, mai simple și, astfel, mai elegante, atunci când evenimentul cere un pic mai multă formalitate (o nuntă, de exemplu). La servici însă, mi se par o opțiune foarte bună, alăturați sau nu unui costum.

Dacă întâlnești acest model pe rafturile vreunui magazin, nu-i expedia imediat. Cine știe: poate devin preferații tăi.

PS: Îmi place atât de mult acest model de pantofi încât mi-am cumpărat și ghete din aceeași gamă!

Te-ar putea interesa:

Cum se curăță și îngrijește încălțămintea din piele întoarsă

Pielea întoarsă are o reputație de piele greu de îngrijit și ușor de stricat. Deși…

Când e în regulă să nu porți ciorapi

Nu aș fi crezut acum câțiva ani, dar ciorapii au devenit un element care necesită…

Lână merino

De ce ar trebui să porți lână vara

Deși pare paradoxal, lâna este un material potrivit și pentru hainele de vară. Desigur, nu…

Lasă primul comentariu