Desert boots

Acest tip de încălțăminte reprezintă una dintre multiplele influențe pe care vestimentația militară le-a avut asupra celei civile. De câte ori situația de pe teren a impus-o, soldații britanici au înlocuit greoaiele ghete soldățești cu altele mult mai potrivite mediului cald și nisipos. Aceste încălțări au fost denumite desert boots.

Drumul lor către marile magazine a fost facilitat de Nathan Clark, unul dintre moștenitorii de atunci ai celebrei mărci de încălțăminte Clarks. Fiind înrolat în armata britanică și staționat în Burma (actuala Myanmar), Nathan nu a putut ignora avantajele oferite de acest tip de încălțăminte. El a trimis schițele fratelui său, care, la acel moment, conducea compania; de aici până la popularizarea acestui nou tip de încălțăminte nu a mai fost decât un pas.

Desert boots sunt făcuți din piele întoarsă. Modelul clasic are o culoare deschisă: bej sau maro deschis. Pot fi însă găsiți și în orice altă variantă de culoare: negru, bleumarin, roșu, etc.

Talpa

Talpa acestor încălțări este făcută din crep: deși culoarea acestui cauciuc natural este alb-gălbui, talpa fabricată din crep este de multe ori vopsită în diverse culori. În ultimii ani au apărut variante în nuanțe puternice (neon), însă mie nu îmi plac; în general, prefer tonuri mai puțin stridente.

Când se poartă?

Unele tendințe propun purtarea lor vara (ceea ce nu e neapărat o greșeală: deși sunt ghete, sunt extraordinar de confortabile și permit pielii să respire); consider însă că timpul lor este toamna și primăvara.
O confuzie frecventă în ceea ce privește acest tip de încălțăminte este aceea dintre desert boots și chukka boots. E de înțeles: dacă le pui una lângă alta (ca în imaginea de mai jos), la o primă vedere sunt identice. Diferența majoră este la talpă: desert boots au talpă de crep, iar chukka au talpă de piele sau cauciuc, fiind astfel mai potrivite unei ținute ce tinde către formal.


Dacă vrei să-ți cumperi sau ți-ai cumpărat o pereche: poartă-i la blugi, pantaloni chinos sau kaki. Acest tip de încălțăminte avantajează o ținută relaxată și e indicat să nu fie purtate în cadru formal.

Te-ar putea interesa:

Cum se curăță și îngrijește încălțămintea din piele întoarsă

Pielea întoarsă are o reputație de piele greu de îngrijit și ușor de stricat. Deși…

Când e în regulă să nu porți ciorapi

Nu aș fi crezut acum câțiva ani, dar ciorapii au devenit un element care necesită…

Lână merino

De ce ar trebui să porți lână vara

Deși pare paradoxal, lâna este un material potrivit și pentru hainele de vară. Desigur, nu…

Lasă primul comentariu

Ce este RFID?
În acest moment, aproape toate cardurile bancare au funcția RFID (prescurtarea de la radio frequency identification).

Această tehnologie este cea care permite plățile contactless.

Cardul conține un chip RFID care transmite constant, pe distanțe foarte scurte, informațiile personale necesare finalizării tranzacțiilor la un terminal POS.

Cu toate că funcția este extrem de utilă în facilitarea plăților, există teama că această tehnologie ne poate expune unor riscuri suplimentare: că persoane rău intenționate pot accesa aceste informații cu un dispozitiv extern.

Deși un astfel de furt este puțin probabil, un portofel cu funcția de blocare RFID ne poate oferi o siguranță suplimentară. Buzunarele portofelului sunt căptușite cu un material special care blochează transmiterea acestor informații.