Te-ar putea interesa:
Prima pagină / Garderoba / Cămașa / Rularea mânecilor cămășii

Rularea mânecilor cămășii

Vorbeam în articolul precedent despre cămășile cu mânecă scurtă. Una dintre concluziile de atunci era că eu prefer să port cămăși cu mânecă lungă cărora să le rulez mânecile. Ceea ce te sfătuiesc și pe tine (rezultatul final mi se pare mult mai bun din punct de vedere estetic).

Însă rulatul mânecilor are și el regulile lui:

Până unde?

Rulează mânecile până deasupra cotului.

Rulare mâneci

Unii preferă să ruleze mâneca până mai jos de cot; mie nu îmi place această lungime.

Rulare mâneci

Nu exagera; mâneca trebuie totuși să atingă cotul.

Rulare mâneci

 

Cum se face?

Sunt mai multe variante; voi prezenta doar două dintre ele.

Prima, cea clasică, presupune să întorci manșeta în sus după care să îndoi încă o dată mâneca pornind iar de jos; tot așa până la lungimea dorită. Este o idee bună să consideri înălțimea manșetei drept etalon pentru fiecare secțiune pe care o vei îndoi ulterior. Rezultatul este cel din imaginea anterioară. Probabil că ești oricum familiarizat cu acest mod de ați rula mâneca.

Cea de-a doua propunere este o tehnică care are un mic avantaj: dacă interiorul manșetelor este din altă culoare sau imprimeu decât restul cămășii poți pune în evidență acest detaliu.

Rulare mâneci

Procedeul este: îndoi mâneca până la nivelul unde dorești să rămână manșeta. Prima oară eu nu am nimerit nivelul optim și mâneca a fost prea scurtă; du însă până la capăt procedura pentru a înțelege mai bine ce și unde se îndoaie. A doua oară va ieși perfect.

Rulare mâneci Rulare mâneci

După ce ai dus manșeta până sus, îndoaie partea de jos a cămășii cu o înălțime comparabilă cu cea din procedeul descris anterior (cât înălțimea manșetei). Repetă până când nu mai rămân la vedere decât 2-3 cm din manșetă la vedere.

Rulare mâneci

Cam așa:

Rulare mâneci

 

Alte considerații

  • Eu prefer să rulez mânecile înainte de a mă îmbrăca;
  • Dacă îți place, rularea cămășii poate fi (uneori) un pic dezordonată, ținuta fiind un pic mai relaxată astfel;
  • Nu știu dacă o recunoașteți, însă una dintre cele două cămăși de mai sus este și protagonista acestui articol. O tehnică bună de rulare a mânecilor poate prelungi viața câtorva cămăși.

Vezi și

Un costum și o porție de sarmale

Nu există site sau revistă de stil masculin care să nu trateze, cel puțin o …

3 Comentarii

  1. A doua metoda chiar am vazut-o recomandata si de cei de la GQ si mi se pare si cel mai ok. Si optez si eu pentru rularea manecilor inainte sa ma imbrac. E un chin pentru mine sa fac misiunea asta cand deja sunt imbracat 🙂

    Razvan

  2. Eu folosesc prima varianta, cea clasica. O sa incerc la vara si a doua varianta, chiar mi-am luat doua camasi care au interiorul mansetei intr-o alta culoare, dar nu cred c-o sa reusesc rularea cu ea pe mine. Vedem.
    Merci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *