Rularea mânecilor cămășii

Nu îmi amintesc când am purtat ultima oară o cămașă cu mânecă scurtă. Nu am ceva personal cu acest articol vestimentar, dar consider că sunt alternative mult mai bune. Ca de exemplu: o cămășă cu mânecă lungă căreia să îi rulez mânecile. Rezultatul final mi se pare mult mai bun din punct de vedere estetic.

Însă rulatul mânecilor cămășilor are și el regulile lui:

Până unde?

Rulează mânecile până deasupra cotului.

Unii preferă să ruleze mâneca până mai jos de cot; mie nu îmi place această lungime.

Nu exagera; mâneca trebuie totuși să atingă cotul.

Cum se face?

Sunt mai multe variante; voi prezenta doar două dintre ele.

Prima, cea clasică, presupune să întorci manșeta în sus, după care să îndoi încă o dată mâneca pornind iar de jos; tot așa până la lungimea dorită. Este o idee bună să consideri înălțimea manșetei drept etalon pentru fiecare secțiune pe care o vei îndoi ulterior. Rezultatul este cel din imaginea anterioară. Probabil că ești oricum familiarizat cu acest mod de ați rula mâneca.

Cea de-a doua propunere este o tehnică care are un mic avantaj: dacă interiorul manșetelor este din altă culoare sau imprimeu decât restul cămășii poți pune în evidență acest detaliu.

Procedeul este: îndoi mâneca până la nivelul unde dorești să rămână manșeta. Prima oară eu nu am nimerit nivelul optim și mâneca a fost prea scurtă; du însă până la capăt procedura pentru a înțelege mai bine ce și unde se îndoaie. A doua oară va ieși perfect.

După ce ai dus manșeta până sus, îndoaie partea de jos a cămășii cu o înălțime comparabilă cu cea din procedeul descris anterior (cât înălțimea manșetei). Repetă până când nu mai rămân la vedere decât 2-3 cm din manșetă la vedere.

Cam așa:

Alte considerații privind rularea mânecii cămășii

  • Eu prefer să rulez mânecile înainte de a mă îmbrăca;
  • Dacă îți place, rularea cămășii poate fi (uneori) un pic dezordonată, ținuta fiind un pic mai relaxată astfel;
  • Nu știu dacă o recunoașteți, însă una dintre cele două cămăși de mai sus este și protagonista acestui articol. O tehnică bună de rulare a mânecilor poate prelungi viața câtorva cămăși.

Te-ar putea interesa:

Lână merino

De ce ar trebui să porți lână vara

Deși pare paradoxal, lâna este un material potrivit și pentru hainele de vară. Desigur, nu…

Cum să alegi o cămașă

Indiferent de stilul tău de viață și de preferințele în materie de stil, trebuie să…

Sacoul de la costum purtat ca sacou sport

Poți lua sacoul de la unul dintre costumele tale și să-l porți cu o pereche…

3 comentarii

  • Eu folosesc prima varianta, cea clasica. O sa incerc la vara si a doua varianta, chiar mi-am luat doua camasi care au interiorul mansetei intr-o alta culoare, dar nu cred c-o sa reusesc rularea cu ea pe mine. Vedem.
    Merci.

  • A doua metoda chiar am vazut-o recomandata si de cei de la GQ si mi se pare si cel mai ok. Si optez si eu pentru rularea manecilor inainte sa ma imbrac. E un chin pentru mine sa fac misiunea asta cand deja sunt imbracat 🙂

    Razvan

Adaugă comentariul tău

Ce este RFID?
În acest moment, aproape toate cardurile bancare au funcția RFID (prescurtarea de la radio frequency identification).

Această tehnologie este cea care permite plățile contactless.

Cardul conține un chip RFID care transmite constant, pe distanțe foarte scurte, informațiile personale necesare finalizării tranzacțiilor la un terminal POS.

Cu toate că funcția este extrem de utilă în facilitarea plăților, există teama că această tehnologie ne poate expune unor riscuri suplimentare: că persoane rău intenționate pot accesa aceste informații cu un dispozitiv extern.

Deși un astfel de furt este puțin probabil, un portofel cu funcția de blocare RFID ne poate oferi o siguranță suplimentară. Buzunarele portofelului sunt căptușite cu un material special care blochează transmiterea acestor informații.