CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ TE CONFRUNȚI CU CĂDEREA PĂRULUI

Trec prin aceeași problemă și știu cum e: ești debusolat și speriat de perspectiva de a ajunge chel. În starea actuală ești un candidat perfect pentru unul dintre miile de tratamente naturiste pentru căderea părului sau, mai rău, poți irosi bani prețioși pe unul dintre tratamentele scumpe care umplu farmaciile. Unele dintre ele pot funcționa pe termen scurt sau mediu, însă pe termen lung sunt insuficiente.

Mă interesez despre acest subiect de câțiva ani de zile. Cred că lucrurile pe care le-am aflat ți-ar fi de folos și ție dacă te afli, fără voia ta, în aceeași ipostază.

Am structurat informația într-o serie scurtă de articole pe care te invit să o citești.

Serie articole

Ce trebuie să știi despre căderea părului

Cauzele principale, alopecia ereditară și principalele metode de tratament

Introducere

Care sunt cauzele căderii părului la bărbați

Alopecia androgenică sau ereditară (numele de manual a ceea ce eu și tu numim chelire) este determinată de o sensibilitate genetică a firelor de păr la acțiunea unui hormon numit DHT (prescurtarea de la dihidrotestosteron).

Există, însă, tratamente care pot avea o oarecare eficacitate; în multe cazuri, însă, aceste tratamente vor trebui urmate pentru tot restul vieții (sau, mai precis, câtă vreme vei dori să ai păr).

CITEȘTE MAI DEPARTE

Căderea părului
Finasteridă

Finasterida și rolul ei în prevenirea căderii părului

Finasterida este cea mai eficientă și, în același timp, cea mai temută soluție pentru a opri căderea părului. Deși unele studii certifică o eficacitate crescută (uneori peste 70%) în oprirea căderii părului la bărbați, posibilele efecte adverse menționate pe prospect sperie o mare parte dintre doritori.

CITEȘTE MAI DEPARTE

finasterida
Minoxidil

Minoxidilul pentru stimularea creșterii părului

Minoxidilul este utilizat în tratarea căderii părului de peste 30 de ani. Dacă finasterida acționează prin blocarea mecanismului care determină căderea părului, minoxidilul are un rol de stimulare a creșterii părului. Medicamentul se poate cumpăra fără rețetă din farmacii (și nu numai). Aceasta este o dovadă în plus că medicamentul este sigur. Dar este eficient? Da, este!

CITEȘTE MAI DEPARTE

căderea părului
Transplant

Transplantul de păr

În ultimul deceniu a devenit din ce în ce mai ușor să faci un transplant de păr: numărul de clinici e tot mai numeros, tehnologia implicată e din ce în ce mai sofisticată, iar costul unei astfel de proceduri a devenit accesibil unei largi categorii de bărbați. Acesta este un lucru extraordinar, dar are și un mic dezavantaj: totul a devenit extrem de comercial și, în goana după vânzări, clienții ajung să fie convinși că un transplant de păr este o procedură mai simplă decât este în realitate.

CITEȘTE MAI DEPARTE

Transplant par