Totuși, pliurile…

Spuneam în acest articol că o mică ambiție personală legată de haine este de a găsi o pereche de pantaloni cu pliuri care să-mi placă. Ei bine, iată că am găsit-o. Perechea de mai jos are două pliuri orientate spre exterior și este făcută din flanel. Din păcate, a trebuit să renunț la un detaliu care îmi place foarte mult: manșeta; pantalonii erau prea scurți pentru gustul meu și, în procesul de lungire, manșeta a fost sacrificată.

Păstrez recomandarea pe care am făcut-o data trecută: dacă ai probleme de greutate și nu ai destulă voință pentru a slăbi, măcar fă-ți un bine și poartă o pereche de pantaloni care să te avantajeze. Completez această recomandare: pantalonii cu pliuri pot sta bine și pe cineva slab (eu am 1,90 m și 84 de kg). Trebuie doar să ții cont de câteva reguli:

  • alege o pereche cu pliuri discrete. Pliurile adânci adaugă prea mult volum;
  • nu exagera cu numărul pliurilor; unul sau cel mult două sunt de ajuns;
  • pantalonii cu pliuri se poartă un pic mai sus pe talie (2 – 3 cm mai sus). Dacă îi porți corect, tot acel volum suplimentar adăugat de pliuri va urmări natural linia șoldurilor. Dacă însă îi porți mai jos pe talie, așa cum porți o pereche obișnuită de pantaloni, vei distribui tot acel volum pe coapse;

  • pantalonii nu trebuie să fie strâmți; pliurile trebuie să cadă natural, fără să fie trase în lateral;
  • dacă ai un posterior mai dezvoltat decât media (cazul meu), alege pliurile. Am foarte des probleme în a alege o pereche de pantaloni: majoritatea pantalonilor pe care îi probez sunt ori prea largi, ori fac cute în față și cască buzunarele; pliurile rezolvă acest inconvenient.

Pliurile pantalonilor au o reputație nemeritată, fiind considerate bătrânești. Dacă mă uit în jur, trebuie să recunosc ca seniorii sunt îmbrăcați aproape exclusiv cu pantaloni cu pliuri. Însă, purtați corect, au un aer clasic, masculin, în niciun caz bătrânesc. Știu: sfatul meu e în contradicție cu ce citești în general pe internet. Însă stilul vestimentar tocmai asta trebuie să reprezinte: o dezbatere deschisă, nu un set de reguli.

Te-ar putea interesa:

Lână merino

De ce ar trebui să porți lână vara

Deși pare paradoxal, lâna este un material potrivit și pentru hainele de vară. Desigur, nu…

Sacoul de la costum purtat ca sacou sport

Poți lua sacoul de la unul dintre costumele tale și să-l porți cu o pereche…

Costumul albastru

Văd tot mai mulți corporatiști care poartă costume albastre. Nu bleumarin, nu albastru închis, ci…

3 comentarii

Adaugă comentariul tău

Ce este RFID?
În acest moment, aproape toate cardurile bancare au funcția RFID (prescurtarea de la radio frequency identification).

Această tehnologie este cea care permite plățile contactless.

Cardul conține un chip RFID care transmite constant, pe distanțe foarte scurte, informațiile personale necesare finalizării tranzacțiilor la un terminal POS.

Cu toate că funcția este extrem de utilă în facilitarea plăților, există teama că această tehnologie ne poate expune unor riscuri suplimentare: că persoane rău intenționate pot accesa aceste informații cu un dispozitiv extern.

Deși un astfel de furt este puțin probabil, un portofel cu funcția de blocare RFID ne poate oferi o siguranță suplimentară. Buzunarele portofelului sunt căptușite cu un material special care blochează transmiterea acestor informații.