Te-ar putea interesa:
Prima pagină / Garderoba / Accesorii / Cravata tricotată

Cravata tricotată

Garderoba unui bărbat are un număr limitat de elemente vestimentare (raportat la variația impresionantă din dulapul partenerelor noastre). Lucrurile ar fi banale dacă nu am avea la dispoziție trei mijloace de a ne exprima personalitatea prin intermediul hainelor: culoarea, imprimeul și textura. Despre textură voi vorbi în acest articol; despre textură și cravate tricotate.

O alternativă la cravata clasică, cravata tricotată, din lână sau mătase, este recomandată unor ținute informale (deși nu există o regulă în această privință, consider că un costum sobru, un eveniment formal și o cravată tricotată nu sunt o combinație reușită). Alătur-o unui blazer sau unui sacou sport, unei veste sau unei cămăși cu imprimeu:

Cravata tricotată Cravata tricotată Cravata tricotată

O caracteristică a acestei cravate este vârful în linie dreaptă (deși sunt și modele cu vârf ascuțit).

Cravata tricotată

 

O cravată uni este de multe ori banală. Nu este cazul și pentru cele tricotate: textura acestui tip de cravată te ajută să eviți monotonia chiar dacă optezi pentru o singură culoare.

Cravata tricotată Cravata tricotată

Cravata tricotată

Cravata din ultimul exemplu este o cravată neagră de mătase. Este unul dintre puținele articole vestimentare negre din garderoba mea și, în același timp, unul din articolele preferate. Asta subliniază (cel puțin pentru mine) cât de important este acest “canal de comunicare”: textura. Spre diferență de culori și imprimeuri, unde amenințarea este de a cădea în penibil (prin exagerare), textura te îndeamnă să experimentezi pentru a nu cădea în monotonie. Rezultatul este aproape întotdeauna subtil și de bun gust.

 

Vezi și

Un costum și o porție de sarmale

Nu există site sau revistă de stil masculin care să nu trateze, cel puțin o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *