Costumul, Garderoba

Sacoul de la costum purtat ca sacou sport

Poți lua sacoul de la unul dintre costumele tale și să-l porți cu o pereche de pantaloni de bumbac sau blugi? Uneori da, de cele mai multe ori nu. Detaliez:

Trebuie în primul rând să clarificăm un aspect: nu mă refer la cazul în care sacoul de la un costum este purtat cu pantalonii de la un alt costum. În acest caz eu aș considera că rezultatul este tot un costum (din piese separate); un costum potrivit mai degrabă situațiilor care cer o ținută casual. Aș recomanda, de exemplu, purtarea unui sacou bleumarin cu pantaloni gri deschis la orice eveniment informal. Combinația este una clasică și reușită:

Un sacou sport este cel care, cum spuneam mai sus, se poate alătura cu succes unei perechi de pantaloni din bumbac (chino, blugi). Iar aici nu pot fi de acord cu modul acesta de a alătura elementele:

Ignorăm, cu greu, mânecile suflecate la sacou și tricoul purtat pe dedesubt și ne concentrăm pe tema de astăzi: sacoul este prea elegant pentru a fi alăturat acelor pantaloni. Nu orice costum poate „furniza” un sacou sport. În plus, sacoul unui costum gri cu greu poate fi integrat într-o ținută casual. Alege mai degrabă bleumarin sau maro.

Ce trebuie să faci este să alegi un costum al cărui sacou are câteva elemente informale discrete. De exemplu: nasturi maro la sacou bleumarin, buzunare aplicate în loc de buzunare cu clapă, o culoare puțin mai deschisă (albastru închis în loc de bleumarin; nu recomand prea deschis), textură (flanelul, de exemplu), un imprimeu discret (herringbone) etc. Un exemplu foarte bun este costumul de mai jos:

Desigur, se va îndepărta un pic de formalitatea unui costum business „ca la carte”, dar va putea fi purtat fără probleme la tot felul de întâlniri de afaceri sau interviuri.

Un astfel de costum este un companion excelent în călătoriile de afaceri. Atunci când spațiul este limitat, simplul fapt că împachetezi un singur costum (sau, și mai bine, pleci direct cu sacoul pe tine) și ai ce purta atât pe parcursul zilei (costumul complet) cât și seara, după ce te schimbi într-o pereche de chinos, e un avantaj extraordinar.

Unii îmi vor spune că imprimeurile îndrăznețe sunt excelente pentru un costum ce poate fi purtat și ca piese separate:

Părerea mea: sacoul e bun de purtat separat, pantalonii sunt la limita bunului gust, dar să porți un astfel de costum complet e modă curată! Unde te poți duce (în afară de Pitti Uomo) îmbrăcat atât de fercheș? Ideea este de a avea ce e mai bun în ambele părți: un costum potrivit pentru afaceri și un sacou sport potrivit situațiilor mai puțin formale. Și, câtă vreme costumul respectiv nu poate fi purtat decât la evenimente fanteziste centrate pe modă, nu cred că are rost să-l considerăm o opțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *