Cămașa, Garderoba

Pense cămașă

Am fost un adolescent slab și înalt; adaugă acestei conformații un bazar gălățean plin de haine chinezești și ajungi la o mare problemă: cămășile, pantalonii și sacourile sunt fie largi, dar potrivite la lungime, fie pe corp, dar mult prea scurte. Ce ați fi ales în locul meu? Exact: toate hainele mi-au fost largi în acea perioadă.

Nimic nu era însă mai deranjant decât cămașa care, oricum o aranjam, arăta tot ca o parașută îndesată în pantaloni. Timpul a trecut și sursa hainelor s-a schimbat de la est la vest (între timp s-a mutat iar în China, dar măcar au învățat câte ceva de la occidentali despre croitoria europeană). Una dintre revelațiile acestei schimbări a fost cămașa slim fit și acele pense care ajustează problema din talie. Dacă nu ai astfel de cămăși, însă îți dorești o schimbare, nu e nevoie să arunci cămășile din garderobă și să cumperi altele noi. Poți apela la croitor pentru a le cambra.

Exemplificare: cămașa de mai jos este una dintre cele care îmi făceau probleme.fără pense cămașă

Cu puțină răbdare și cu un preț modic iată ce a rezultat:cu pense cămașă

Îmi place această soluție pentru cămășile uni. Când vine vorba de cele cu imprimeu, însă, prefer o strâmtare pe cusătură (nu la fel de simplă ca pensele). E doar o opțiune personală; poți aplica pensele oricărei cămăși dacă îți place.

O cămașă care nu stă bine în pantaloni aruncă o umbră de neglijență asupra întregii ținute. Această mică intervenție este o soluție rapidă pe care ți-o recomand.

Pe același subiect

2 thoughts on “Pense cămașă

 1. Razvan spune:

  Am vazut mai nou in unele magazine camasile Fit Body, care personal pentru mine au fost o solutie mult mai buna decat cele Slim Fit.

  Dar sigur ca un croitor este intotdeauna cea mai buna solutie pentru orice problema ai avea. 🙂

  Razvan

  1. Vio spune:

   Am o singură astfel de cămașă (a mea are mențiunea „Fully Fitted”) care nu are pense, însă îmi vine perfect. Le găsesc destul de greu la prețuri rezonabile.

   Ha, ha! Apreciez ironia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *