Costumul, Garderoba

Revere sacou

Dacă ai purtat în ultima lună, măcar o dată, un sacou cu revere ascuțite, meriți cele mai sincere felicitări. Într-o mulțime de costume conformiste, trebuie un pic de curaj pentru a purta acest tip de rever (pe care eu îl prefer). Dar hai mai bine să explicăm ce tipuri de revere se întâlnesc la un sacou, astfel încât toată lumea să aleagă în deplină cunoștință de cauză.

Revere deschise

Este tipul de rever cel mai des întâlnit. Cu siguranță îl recunoști dacă privești fotografia de mai jos. Consider că sacoul unui costum care te poate însoți în aproape orice situație are revere deschise. Recomand ca primele tale două costume să aibă acest detaliu (dacă porți costum zilnic, aș extinde la primele 4 costume). Reverele deschise se vor adapta cu ușurință atât unei zile obișnuite de muncă, cât și unei ieșiri cu prietenii.

Revere ascuțite (închise)

Atunci când cadrul este formal, prefer reverele deschise. Când însă îmi doresc să ies în evidență cu un detaliu (aproape) subtil, aleg reverele ascuțite. Acest tip de rever are un mare avantaj: prin forma lui, creează un „V” cu efect de îngustare aparentă a taliei și de lățire a umerilor. Și acest efect avantajează orice bărbat. Întâlnesc mai des acest detaliu la sacourile sport și uneori la smoching (revere ascuțite, satinate). În plus, reverele ascuțite sunt obligatorii la sacourile cu două rânduri de nasturi.

Revere șal

Dacă m-aș însura mâine, aș alege un costum bleumarin, cu sacou cu revere satinate negre, tip șal. Acest costum are, în accepțiunea mea, suficientă prestanță și eleganță încât să te evidențieze în mulțimea de invitați, însă, nefiind negru, se îndepărtează un pic de zona prea sobră a nunților tipice. E vorba însă doar de gusturi, negrul fiind o opțiune fantastică pentru ținutele de seară.

Cum am precizat mai sus, reverul tip șal este întâlnit la sacourile de ceremonie (smoching). Nu-l vei purta prea des, însă te va scoate din anonimat la fiecare dintre rarele ocazii când îl vei scoate din dulap.

Sunt atât de multe opțiuni de personalizare a unui sacou încât e păcat să ne limităm imaginația; iar tipul de rever este un bun început în a experimenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *