Te-ar putea interesa:

Camel coat

O dată cu sezonul rece, paltoanele negre și cele gri închis preiau controlul străzilor. Lumea le prețuiește pentru că se potrivesc cu orice; greșit: există cel puțin o asortare care nu este de cele mai multe ori indicată, și anume cea dintre negru și maro. În plus, dacă dorești ceva sobru, poți opta mereu pentru bleumarin. Negrul are și el farmecul lui însă, uneori, e bine să ieșim din anonimat.

Provocarea este de a ieși în evidență și în sezonul rece, atunci când, de cele mai multe ori, ținuta se ascunde în spatele unui palton. Soluția pe care o propun astăzi: paltonul camel (camel coat). Cândva, un camel coat era făcut din păr de cămilă, de unde vine și numele. Astăzi vei găsi mai degrabă alternativa din lână; denumirea se păstrează, însă, definind mai degrabă culoarea decât materialul. Avantajul părului de cămilă este moliciunea net superioară lânii; are însă două dezavantaje majore: prețul și durabilitatea (se uzează mult mai repede decât lâna obișnuită).

Consider un camel coat ca fiind echivalentul blazer-ului în sfera paltoanelor: se va potrivi atât la costum cât și la o pereche de blugi, iar în ambele situații vei ieși în evidență în modul cel mai plăcut. Însă, ca în cazul blazer-ului, croiala este foarte importantă: fiind o nuanță deschisă, orice defect va fi imediat vizibil. Așa că, dacă nu îți vine perfect la umeri, dacă ți-e larg în talie sau la piept, renunță și alege un altul. Sau optează pentru unul bleumarin, culoare ceva mai „indulgentă”.

Îl port cu:

 • Costum gri închis, cravată paisley de lână și pantofi brogue maro;

Camel coat

 

 •  Blugi gri, ghete de piele întoarsă maro, cămașă și pulover de lână;

Camel coat

 

 • Blazer la două rânduri de nasturi, cravată tricotată, pantaloni kaki de bumbac.

Camel coat

 

PS: pe viitor am decis să fotografiez lucrurile pe care le duc la croitor (înainte și după). Paltonul din fotografii a fost strâmtat și scurtat la această croitorie. Din păcate, nu am fotografii cu el înainte de a-l duce la croitor.

Vezi și

Un costum și o porție de sarmale

Nu există site sau revistă de stil masculin care să nu trateze, cel puțin o …

2 Comentarii

 1. Salut

  O intrebare (mai) indiscreta; de unde ai luat camel coat? Ma intereseaza si pe mine, dar nu am prea vazut prin magazine…

  Multumesc si pt. recomandarea croitoriei dlui Constantin, azi am dus si eu un pardesiu si un costum la modificat.

  Toate gandurile bune,
  Mihai

  • Salut Mihai,

   Și eu văd destul de rar prin magazine acest tip de palton. Pe acesta l-am găsit într-un second hand de lângă Gara de Nord (e pe strada numită chiar Strada Gării de Nord).
   Sper să fii mulțumit de dl Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *