Cămașa, Garderoba

Cămașa roșie

Deși roșul este culoarea mea preferată, nu pot să înțeleg opțiunea unora pentru această culoare atunci când aleg o cămașă pentru serviciu, nuntă sau orice alt eveniment formal. Și nu mă refer la carouri sau dungi roșii (care, în paranteză fie spus, sunt opțiuni interesante), ci la acel roșu uni, de multe ori aprins, care mă face mereu să caut cu privirea sigla Ferrari.

E o chestiune de gusturi, însă eu aș păstra acea cămașă pentru situații informale, acolo unde își are locul. Dacă vrei să ieși în evidență la serviciu sau la nunta unor prieteni, alege, de exemplu, o nuanță pală de roz. Te vei deosebi astfel de marea de cămăși albe și albastre fără a obosi ochii nimănui.

Eu evit în general cămășile roșii nu pentru că aș avea cine știe ce probleme cu încrederea în mine, ci pentru că tenul meu (măsliniu) nu se împacă bine cu o culoare atât de puternică. Am o singură cămașă roșie (un roșu închis) pe care o port de cele mai multe ori cu blugi. Probabil că nu aș fi cumpărat-o nici pe aceea, însă a avut un argument destul de solid: este singura cămașă de lână pe care am găsit-o vreodată. Strecor o helancă pe dedesubt (pentru că altfel m-ar stânjeni) și rezultatul este chiar plăcut.

O ultimă considerație: indiferent de ce culori alegi, dacă acestea sunt suficient de închise sau suficient de șterse, poți combina orice cu (aproape) orice. Culorile vii, intense, nu sunt de multe ori o alegere bună (cu mici excepții în sezonul estival).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *