Accesorii, Cămașa, Costumul, Garderoba

Combinarea imprimeurilor

Consider că primele două costume din garderoba fiecărui bărbat trebuie să fie uni; unul bleumarin și celălalt gri închis. De asemenea, în garderoba noastră nu putem avea niciodată prea multe cămăși albe și albastre (cu cât mai simple, cu atât mai bine). La cravate… ei, la cravate e mai dificil: o cravată uni poate fi interesantă, însă, cel mai des, este banală. Așa că, vrei, nu vrei, trebuie să abordezi subiectul „imprimeurile”. Și, dacă tot începi cu cravatele, de ce să nu continui cu cămășile și costumele. Pare greu la prima vedere, dar, dacă respecți câteva reguli, vor rezulta multe ținute interesante.

Scara și grosimea imprimeurilor

Înainte de a trata modul în care se pot combina imprimeurile, vreau sa lămurim ce înseamnă scara și grosimea unui imprimeu. Cel mai ușor vei înțelege din imaginile de mai jos:

Scara primului imprimeu este mai mică decât scara celui de-al doilea. Scara se referă la distanța dintre liniile, punctele sau orice alt element repetitiv care constituie imprimeul.

Grosimea dungilor din primul imprimeu este mai mică decât grosimea dungilor din cel de-al doilea.

De ce este important? Pentru că, mai ales dacă vei combina imprimeuri din aceeași familie (dungi cu dungi, carouri cu carouri etc), trebuie să variezi scara și / sau grosimea acelor imprimeuri. Dacă nu, rezultatul va fi o aglomerare obositoare pentru privirile celor din jur.

Dacă nu ești obișnuit cu purtarea imprimeurilor, încearcă, în primă fază, să te limitezi la două elemente cu imprimeu și restul uni; în plus, combină imprimeuri din familii diferite (dungi cu carouri, paisley cu dungi, etc). Chiar și în acest caz, îmi place să respect regula referitoare la varierea scării și a grosimii.

Mai multe articole cu imprimeuri

Hai să complicăm lucrurile folosind trei articole cu imprimeuri; presupunem, pentru a simplifica demonstrația, că este vorba de sacou (sau costum), cămașă și cravată. Unul dintre sfaturile mele este să alegi imprimeuri discrete; alăturarea lor va fi mult mai ușoară astfel. În plus, încearcă să repeți o culoare în două sau, și mai bine, în toate cele trei imprimeuri. Acest element comun (acea culoare) va crea o continuitate în ținută. 

În ținuta de mai sus, albastrul se regăsește atât pe sacou, cât și pe cravată și cămașă.

Când combini mai mult de două imprimeuri, încearcă să adaugi cel puțin un imprimeu care nu este geometric (paisley de exemplu; numesc imprimeuri geometrice carourile și dungile în principal). De asemenea, încearcă să nu folosești culori prea tari.

Alte lucruri pe care trebuie să le știi referitoare la imprimeuri

Ținutele black tie și white tie

Ținutele black tie și white tie, considerate, pe bună dreptate, vârful eleganței masculine, nu presupun folosirea culorilor sau a imprimeurilor. Reține astfel că, prin adăugarea imprimeurilor, te îndepărtezi treptat de eleganța formală. Zona unde ținutele cu imprimeuri sunt potrivite este una mai relaxată și mai puțin restrictivă. Desigur că poți încorpora imprimeuri în ținutele de birou.

Imprimeuri în ținutele de birou

Dacă vrei să combini un sacou (costum) cu carouri sau dungi cu o cămașă cu același imprimeu, ai grijă ca scara imprimeului de la costum să fie întotdeauna mai mare. Hainele care sunt mai aproape de corp (cămașa, în acest caz) vor avea scara mai mică.

Îmbinarea imprimeurilor

Nu uita regula referitoare la îmbinarea imprimeurilor pe fiecare dintre articolele din garderoba ta. Dacă vorbim de un sacou / un pantalon / o cămașă de calitate, imprimeul nu va fi întrerupt la îmbinări. Continuitatea imprimeului este unul dintre cei mai buni indicatori ai calității articolului vestimentar. Dacă fiecare piesă vestimentară este croită cu atenție la fiecare detaliu, ținuta, per ansamblu, are numai de câștigat.

Imprimeurile adaugă volum

Dacă nu ești în cea mai bună formă, îți recomand să eviți astfel de ținute. O singură excepție: dungile verticale te pot ajuta puțin. De asemenea, dacă ești prea slab, evită imprimeurile cu scară mare. Discrepanța dintre constituția ta fragilă și efectul vizual de mărire al imprimeului nu te va avantaja.

Dacă ții cont de toate aceste sfaturi, ai toate șansele să ieși în evidență în modul cel mai plăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *