Uniforma și personalitatea

Citesc tot mai multe opinii despre limitările stilului masculin; despre cum ar trebui să includem mai multă culoare, mai multe imprimeuri și accesorii, mai multă așa zisă personalitate în ținutele noastre. Eu am purtat uniformă în liceu (da, atât de “bătrân” sunt) și am urât-o din tot sufletul. Dar anii au trecut, m-am maturizat, și am descoperit că o uniformă nu este ceva degradant, care ne răpește dreptul la exprimare și ne sufocă personalitatea.

Consider, acum, că sunt multe situații în care e de dorit și chiar îmi place să îmbrac o ținută care să respecte anumite reguli. Și, mai mult, consider că numeroasele limitări care apar în mod predilect în vestimentația masculină, sunt o sursă de bucurie, nu de întristare. Să mă explic: ați fost vreodată la o petrecere la care două colege / amice / reprezentante ale sexului frumos au venit îmbrăcate cu rochii identice? Ați observat (dacă v-a păsat) reacția lor de frustrare? Acum, vă întreb: faptul că putem apărea toți în costume bleumarin, cu pantofi negri, cravată simplă și cămașă albă, toți, dar absolut toți, îmbrăcați identic la un eveniment, fără ca vreunul dintre noi să se simtă stânjenit, e o limitare sau o uriașă libertate? Suntem limitați la un număr finit de elemente în garderobă, dar această limitare ne permite să fim considerați eleganți fără să investim în numeroase costume “pentru că pe ăsta l-am purtat deja la nunta lui Gigel”. Până la urmă, nu e de preferat să fii reținut drept “domnul elegant” decât “domnul în costumul acela vișiniu”? Desigur, sunt multe situații în care e bine să experimentăm. Nimeni nu vrea uniformitate într-un club, de exemplu, ci toți doresc să iasă în evidență. Dar eu susțin că, pentru multe dintre aspectele vieții unui adult, uniforma este de dorit și oferă multiple avantaje.

Nu știu câtă experiență ai la cumpărături alături de o femeie. Am răbdat multe ore lângă femeile din viața mea (mama, sora, prietena) și nu pot să nu observ câtă vreme se pierde căutând în toată acea diversitate care a devenit moda feminină.

“Am umerii înguști; nu pot să port rochii fără bretele: nu mă avantajează.”
Există vreun bărbat, cu umeri înguști sau lați, care să nu arate bine într-o cămașă aleasă cu gust?

“Portocaliul mă face să par palidă.”
Există vreun bărbat, alb, negru, asiatic, palid, rumen care să nu arate bine într-un costum bleumarin?

“O să port balerini și nu se potrivesc cu fusta asta.”
Există ceva care să nu meargă cu o pereche de pantaloni bej de bumbac? (de fapt, există, dar prindeți voi ideea).

Dacă încă ești preocupat că vei pierde din nuanțele personalității tale sau că nu poți accede în sferele superioare ale stilului doar pentru că nu știi să asortezi culori și imprimeuri, adaug mai jos 5 ținute, câte una pentru fiecare zi a săptămânii lucrătoare. Vreau să-ți demonstrez că te poți îmbrăca exclusiv în gri, albastru și maro și să arăți foarte bine. Aș putea purta aceste 5 ținute în fiecare săptămână, luându-le de la capăt în fiecare luni:

Sursa imaginilor: fromsqualortoballer.com

Din păcate, dacă mai continuă mult asaltul publicațiilor pentru bărbați, o să ajungem și noi să avem, pe lângă o multitudine de costume colorate pe care nu le vom purta aproape niciodată, un “little grey suit” sau un “little navy suit” care vor face ceea ce fac și acum: ne vor transforma în domni eleganți cu cele mai simple mijloace disponibile.

Te-ar putea interesa:

Lână merino

De ce ar trebui să porți lână vara

Deși pare paradoxal, lâna este un material potrivit și pentru hainele de vară. Desigur, nu…

Sacoul de la costum purtat ca sacou sport

Poți lua sacoul de la unul dintre costumele tale și să-l porți cu o pereche…

Costumul albastru

Văd tot mai mulți corporatiști care poartă costume albastre. Nu bleumarin, nu albastru închis, ci…

Lasă primul comentariu