Vârsta este foarte importantă atunci când vine vorba de haine. În primul rând pentru că sunt haine (și moduri de a purta haine) care se potrivesc doar unei anumite vârste. De exemplu, o pălărie fedora: rar văd tineri sub 30 de ani care să arate bine cu o astfel de pălărie. Cel mai des acești juni par îmbrăcați cu recuzita unui teatru. Un alt exemplu: un palton care se termină mult sub genunchi pare, de multe ori, prea lung pentru cineva prea tânăr. În schimb, ambele, și pălăria fedora și paltonul lung, avantajează bărbatul matur.
Așa și cu tema articolului de astăzi: să port cămașa în pantaloni mi s-a părut firesc după 30 de ani. Mai mult: să scot cămașa din pantaloni îmi pare acum ciudat; o fac doar când sunt la mare sau, rar, când sunt îmbrăcat foarte casual.
Chiar dacă gusturile mele s-au schimbat, fac eforturi pentru a acomoda toate vârstele în sfaturile pe care le ofer. Așa că, dacă ești foarte tânăr (și chiar dacă nu), trebuie să știi că este ok să porți cămașa afară din pantaloni dacă respecți câteva sfaturi:
Mai scurtă
În primul rând, o cămașă care va fi purtată scoasă din pantaloni trebuie să fie puțin mai scurtă decât una pe care o vei purta doar la serviciu. Dacă ar fi să judec după oferta din multe magazine, ar trebui să spun mai degrabă că o cămașă de serviciu ar trebui să fie mai lungă decât una de timp liber; fiind înalt, multe cămăși se termină prea devreme pentru mine.
Cămașa de mai jos trebuie trebuie purtată doar în pantaloni:
Alege cămăși care să acopere fundul doar pe jumătate:
Margine dreaptă
În plus, o cămașă pe care o vei purta pe dinafară e preferabil să aibă marginea de jos dreaptă, nu curbată.
Sursa imaginii: pinterest.com
Unele cămăși sunt mai potrivite unei astfel de ținute decât altele. Încearcă să alegi cămăși care se îndepărtează de zona elegantă fie prin imprimeu, fie prin material (chambray, de exemplu).
Sursa imaginii: fromsqualortoballer.com
Sursa imaginii: hespokestyle.com
Nu purta cravată atunci când scoți cămașa din pantaloni pentru că altfel ținuta pare neîngrijită în loc de relaxată. De asemenea, eu evit să port un sacou peste cămașa pe dinafară; nu mi-a plăcut niciodată o astfel de alăturare.
Nu purta cămașa pe jumătate în pantaloni, pe jumătate pe dinafară. E o încercare nereușită de sprezzatura.
Acum, reversul medaliei: există temerea că, într-un cadru relaxat, o cămașă băgată în pantaloni te va face să pari bătrân sau / și tocilar. “Bătrân” e exagerat și “tocilar” nu mi se pare o problemă. Mi se întâmplă uneori să fac parte din câte un grup în care toți băieții poartă tricouri, iar eu sunt singurul care nu numai că poartă cămașă, dar o mai și bagă în pantaloni. În acele momente mă simt ca un tip de 34 de ani, timid și rezervat. Ca o coincidență stranie: eu chiar sunt un tip de 34 de ani, timid și rezervat, așa că nu văd nicio problemă în a părea exact ceea ce sunt. Sfatul meu este ca, înainte de a te îmbrăca așa cum dorești, să te simți bine în pielea ta. Dacă ai peste 30 de ani, dar ai un suflet de adolescent, îmbracă-te ca atare (dacă asta îți dorești). Dar dacă ești un tip de peste 30 de ani, complexat de trecerea timpului, care vrea să proiecteze o imagine falsă de tânăr rebel și nonconformist, atunci poate că ești doar imatur.
Tricou polo
Duc discuția la următorul nivel de complexitate: tricoul polo băgat în pantaloni. Acum un an aș fi spus că nu-mi place; acum port deseori tricourile polo în pantaloni. Înainte de a face acest pas, m-au atras exemple precum cele de mai jos:
Sursă: pinterest.com / GQ
Sursa: styleforum.net
Sursa imaginii: hespokestyle.com
La final, un sfat valabil în orice aspect al vestimentației, nu doar atunci când vorbim de cămăși scoase din pantaloni: dacă simți nevoia unei confirmări, cel mai probabil nu ți se potrivește (încă).